header1.png
Etusivu Ajankohtaista
Ajankohtaista
Uusi sävellys jousiorkesterille

Sävellän Maaseudun Tulevaisuuden 100-vuotisjuhlaan tilaisuuden avaavan tilausteoksen jousiorkesterille. Teos esitetään Finlandia-talolla lokakuussa 2016.

 

 
Neljäs jousikvartetto valmis

Neljäs jousikvartetto valmistunut ja kantaesitetty Oulussa Uuden Musiikin Lokakuu festivaalilla 2.11.2013. Teoksen kantaesitti Oulu Sinfonian jousikvartetti.

 
Kolmas jousikvartetto valmis

-

 
Uusi teos kamariorkesterille

Sävellän uutta teoskokonaisuutta Barents Composer Orchestralle. Teossarja on kirjoitettu mezzo-sopraanolle [ke. Virpi Räisänen] ja kamariorkesterille. Teos käsittää viisi laulua, joiden kielinä ovat; suomi, ruotsi, italia, ranska ja englanti. Teos kantaesitetään Luleåssa ja Oulussa marraskuussa.

 

Keskiviikko 10.11. klo 19 Kulturens Hus, Luulaja
Torstai 11.11. klo 19 Tulindbergin sali
Barents Composer Orchestra
Jukka Myllys, kapellimestari
Virpi Räisänen-Midth, mezzosopraano

 
Krypton kantaesitään 16.9.2010

Oulu Sinfonia kantaesittää 16.9.2010 Krypton orkesteriteokseni. Teos jatkaa jalokaasujen mukaan nimettyä teoskokonaisuutta, josta viime syksynä esitetty Helium oli ensimmäinen. Krypton on alkuaine, jota me kaikki hengitämme – tosin hyvin pieninä määrinä. Jalokaasun nimi, krypton tulee kreikankielisestä sanasta kryptos, joka tarkoittaa piilossa olevaa.

 

 
Kamariooppera ja orkesteriteos työn alla

Olen aloittanut työt uuden kamarioopperan parissa.

Lue lisää...
 
Jousikvartetto nro 2 valmis

Jousikvartetto nro 2 valmistui ajallaan ja ensimmäiset harjoitukset pidettiin Oulun Musiikkikeskuksessa lauantaina 17 lokakuuta. Teos esitetään 15.11 klo 14.00 Oulun lyseolla. Teos on temaattisesti jatkoa ensimmäiselle jousikvartetolleni. Aion säveltää kolmannen ja neljännen jousikvarteton lähitulevaisuudessa. Teokset toimivat itsenäisinä jousikvartettoina, mutta tavoitteenani on saada eri kvartettoni yhteneväiseksi teossarjaksi, jotka voidaan haluttaessa esittää laajassa muodossa koko konsertin täyttävänä ohjelmistona.

 

Konsertin ohjelma, 15.11 klo 14.00 Oulun lyseo:

  1. Einojuhani Rautavaara: Jousikvartetto nro 4 (1975)
  2. Ilmari Mäenpää: Jousikvartetto nro 1 (2007)
  3. Ilmari Mäenpää: Jousikvartetto nro 2 (2009)
    (Kantaesitys)
  4. Dmitri Sostakovits: Jousikvartetto nro 12 Des-duuri op.133 (1968)

OULUKVARTETTI
Mia Räty, I viulu
Johanna Korhonen, II viulu
Riikka Merioja, alttoviulu
Harri Österman, sello

 

Uuden Musiikin Lokakuun kotisivut

 
Päivitän sivuja hiljalleen

Päivitän sivuja lokakuun aikana, myös englanninkielinen versio päivittyy pian.

 
Helium valmis

Helium orkesteriteokseni valmistui kesän päätteeksi. Tervetuloa kantaesitykseen Oulun Madetojansalille 12.11.2009, klo 19. Helium teokseni nimi tulee usein näkemästäni levitaatiounesta, johon teoksessa kuultava teema kuuluu. Teoksiani kuvataan usein visuaalisiksi; läpinäkyvyys, keveys ja maan vetovoiman vastakohtaisuus on ehkä aistittavissa tässä teoksessa. Jokainen kuuntelija luo tietysti aivan oman kokemusmaailmansa musiikkiin.

 

Koin saavani unessa esiinyneen olotilan aika hyvin sellaisenaan musiikiksi. Orkesteriteokset jatkuvat muillakin alkuaineilla. Seuraava teos voii hyvinkin olla rauta tai jokin muu mielenkiintoinen alkuaine. Lopulta yksittäiset teokset muodostaisivat yhden sinfonisen teoksen, jossa on neljä kontrastoivaa osaa.

 

Torstai 12.11. klo 19 – Madetojan sali
Uuden Musiikin Lokakuu

Timothy Redmond, kapellimestari
Piet Van Bockstal, oboe

Liput 18/14/7 euroa
Konserttiklubi klo 18 III-kabinetissa

Ilmari Mäenpää: Helium (KE)
Kalevi Aho: Oboekonsertto
Thomas Ades: ...But All Shall Be Well, op. 10
Judith Weir: The Welcome Arrival of Rain


Oulu Sinfonian kotisivut

 

 
Oulun läänin taidetoimikunnan yksivuotinen

Aloitin kesäkuussa 2009 Oulun läänin taidetoimikunnan myöntämän yksivuotisen apurahakauden. Tarkoituksenani on säveltää apurahakaudellani useita uusia teoksia.

 

Yksi tavoitteistani on säveltää apurahakaudellani koominen kamariooppera aiheeseen "taiteen tekemisen ihanuus". Teos on kolmiosainen, jossa ensimmäisessä osassa siteerataan vanhoja kulttuuriministerien puheita taiteen merkityksestä. Toinen osa on koottu apurahan täyttöohjeiden ja täyttämisprosessin ympärille. Kolmas osa on apurahapäätös, joka on luonnollisesti kielteinen. Tavoitteenani on tehdä aihepiiri universaalisti ymmärrettäväksi ja koomiseksi, taiteen tekijöiden rahoittaminen on yleismaailmallisesti varsinkin uran alkutaipaleella haasteellista.

 

Olen kaavaillut teoksen kantaesitystä Kaapelitehtaalle Helsinkiin 2010.

 

Oulun läänin taidetoimikunnan kotisivu

 


COPYRIGHT © 2009 ILMARI MÄENPÄÄ